Βιομηχανια παραγωγης τελους


Ειναι εκπληκτικο το οτι ενω οι επιστημονες συνεχιζουν να προειδοποιουν οτι η διαδικασια υπερθερμανσης -αρα και πιθανης καταστροφης- του πλανητη επιταχυνεται, Αμερικη και Ρωσια συνεχιζουν τον διχως αυριο αγωνα τους για εξευρεση νεων πηγων εξαγωγης πετρελαιου, ενω την ιδια ωρα ανεβαζουν -κυριως η Αμερικη και οι υπο την επιρροη της χωρες (Τουρκια)- την τιμη του στα υψη.
Εν τω μεταξυ συνενοχοι ειναι και οι αυτοκινητοβιομηχανιες που ενω εχουν εξελιξει καποια φιλικα προς το περιβαλλον μοντελα, μας λενε οτι ακομα ειναι σε ερευνητικο σταδιο -πλην εξαιρεσεων- και καθυστερουν να τα βγαλουν στην παραγωγη. (Ενταξει με τις υπολοιπες βιομηχανιες ουτε καν θα ασχοληθω, αφου ειναι προφανες το τι πρεπει να γινει αν τηρουνταν οι νομοι η εστω η κοινη λογικη).Αλλα ακομη κι αν ειναι ετσι για ποιο λογο δεν εστιαζουν εκει την ερευνα, ουτως ωστε σε ενα λογικο βαθος χρονου κανεις πλεον να μην εχει αναγκη το πετρελαιο? Στο κατω κατω της γραφης επενδυση ειναι...
Οσο λογικο κι αν ειναι κι αυτες να θελουν να εξασφαλισουν το μεριδιο τους στην αγορα, θα επρεπε να γινουν οι εναλλακτικες μορφες ενεργειας ενα με την συνειδηση του κοινου (απο τις αυτοκινητοβιομηχανιες) μεσω της αλλαγης των κανονισμων σε κλειστα στον ιδιωτη σπορ -Φορμουλα 1, Μoto gp- και περα απο τις οποιες, αγνωστες στο ευρυ κοινο, προσπαθειες μεσω αγωνων τυπου Shell Eco-marathon (η οποια παραδοξως γινεται απο βιομηχανια καυσιμων!!! σε συνεργασια με την ακαδημαικη κοινοτητα).
Αλλιως πολυ συντομα το βλεπω να ερχεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: